Resurs 11 Resurs 10

Kungliga Operan

Kungliga Operans hemsida - bästa livsstilssajten 2017

Mogul hjälpte Kungliga Operan att skapa en ny vacker hemsida med integration mot nytt biljettsystem och pressmeddelanden. Kungliga Operan önskade ett ansiktslyft av sin hemsida för att attrahera nya målgrupper och ge dem en bredare bild av vad operan är och erbjuder. I projektet har vi tillsammans med kunden lagt stort fokus på design, typografi och bildmaterial. Detta för att webbplatsen skulle få samma känsla som Operans övriga uttryck, som tidigare arbetats fram i samarbete med Stockholm Graphics.

Med ett otroligt fint hantverk har vi arbetat med marginaler, avstånd och storlekar så att typografin ska få framhävas och ta plats på webbplatsen. Webbplatsen ger också besökarna tillgång till ett härligt arkiv av spellistor, podcasts och videoklipp genom Operan Play. Utöver typografin och Operan Play har vi arbetat mycket med bilder som har fantastiska färger.

Kungliga Operans nya webbplats utsågs den 3 mars 2017 av Internetworld till årets bästa livsstilssajt

För att underlätta för redaktören gjordes en integration mot ett nytt biljettsystem som automatiskt hämtar biljettstatus, så att redaktören slipper uppdatera det manuellt. Med hjälp av Google Analytics går det även att följa besökaren - hela vägen från besöket på webbplatsen fram till biljettköpet. Vi har även integrerat sidan med Mynewsdesks lösning för pressmeddelanden för att undvika dubbelpublicering.

Rent tekniskt började projektet med en uppgradering av EpiServer från version 7 till 9 som bygger på standardlösningen där vi arbetat med blockstruktur. Givetvis är sidan byggd så den passar alla mobila enheter, så att besökaren även kan boka sina biljetter på tunnelbanan!

Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. På Operan arbetar drygt 600 fast anställda personer. 

Till webbplatsen
Kungliga Operan

Elena Siroiney

Projektledare
+46 723 872 049