Resurs 11 Resurs 10

Jonathan Johansson ger fansen en direkt ingång till sitt universum

Jonathan Johansson var i behov av en ny webbplats där fansen skulle kunna läsa låttexter och hitta information om exempelvis turnédatum. Mogul fick det stora nöjet att bygga webbplatsen!

uppdraget

I samband med att höstturnén skulle dra igång ville Jonathan Johansson uppdatera sin webbplats utifrån den grafiska form som återspeglas på den senaste skivan Love & Devotion samt tillgängliggöra alla låttexter och videor som han skapat under åren. 

Jonathan Johanssons webbplats desktopMoguls Art Director Fredrik Silberleitner som varit med och skapat Jonathan Johanssons tidigare webbplats tog fram designen för den nya jonathanjohansson.se. Fokus var att jobba med typografin på ett sätt som lägger texten i fokus och som inte nödvändigtvis följer vad besökaren kan förvänta sig av en webbplats. Tanken är att sajten ska vara av en slags kontinuerligt skiftande form där detaljer byts ut och förändras med tiden. 


ResultatET

Mogul byggde den nya webben med Cargo 2. Ett webbaserat cms särskilt utvecklat för att ge artister möjligheten att enkelt visa upp sina verk. Med Cargo har vi möjligheten att fortsätta utveckla sidan utifrån de behov som finns och Jonathans specifika önskemål. För att följa upp hur sajten används har även Google Analytics installerats och resultatet blev en modern och responsiv  sajt som ligger i linje med Jonathan Johanssons grafiska uttryck.

Jonathan Johanssons webbplats i mobilversion

En webbplats med fokus på det elementära i Jonathan Johanssons skapande, texterna. Fans och andra intresserade kan på den nya sajten hitta all information de söker och kan genom länkar nå Jonathans musik och de sociala medier som de kan följa honom i.

Jonathan Johanssons låttexter på webbplatsen

“Samarbetet med Mogul var smidigt och gick sjukt smooth”

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson och Fredrik SIlberleitner

Jonathan Johansson och Fredrik Silberleitner i samtal under arbetet.

OM KUNDEN

Jonathan Johansson tog plats på den svenska musikscenen 2008 med singeln En hand i himlen”. Han har släppt fem skivor och fått flertalet grammis-nomineringar.
Under hösten 2017 så turnerar Jonathan Johansson med en akustisk turné.  


WEBBPLATS:
 
WWW.JONATHANJOHANSSON.SE


FRÅN MOGUL

Fredrik Silberleitner: AD, utvecklare och kundansvarig.

Madeleine Fange

VD
+46 733 130 682

Fler Case