Resurs 11 Resurs 10

Grattis Patric och Stockholmskällan!

< Tillbaka

23 oktober 2017

Vi är väldigt glada över att vår nya kollega Patric Sundling prisats för sitt arbete med Stockholmskällan. I torsdags belönades hans förra arbetsplats Creuna med Svenska Designpriset 2017 i kategorin “Redaktionell Digital”.

Patric arbetade som projektledare och digital analytiker under perioden maj 2016 till augusti 2017 för webbplatsen Stockholmskällan. Hans uppdrag var att tillsammans med sitt team vidareutveckla en beta lanserad version och färdigställa den för en skarp lansering. Inom tidsperioden skapades även spetsfunktionalitet som att kunna söka fram historiskt material utifrån sin plats- platsen som hämtas via din geopositionering i telefonen. 

- Fokus var att slipa på användarflöden utifrån feedback inhämtad från en insikts-fas där Stockholmskällans redaktion hade genomfört användarintervjuer och vi på Creuna hade samlat in kvantitativa insikter från Google analytics. En stor del av uppdraget var även att säkerställa att den nya Stockholmskällan skulle stötta verksamhetens behov internt. Det är väldigt roligt att arbetet prisas, säger Patric Sundling. 


Svenska Designpriset
s
 motivering: För en ny källa till gammal inspiration, och en säker exekvering som visar hur värdefull vår historia kan vara när det gamla möter det nya”. 

Mogul kan bara hålla med - bra jobbat Creuna!

 

PATRIC TIPSAR: BRANDKAPTEN ANDREAS GRILL BERÄTTAR OM PIPERSKA SMÄLLEN


OM STOCKHOLMSKÄLLAN: 
En webbplats där material i form av bilder, texter, sånger, filmer och kartor har samlats, pusselbitar av Stockholms historia. Stockholmskällans viktigaste uppdrag är att göra Stockholms kulturarv tillgängligt för stadens skolor. Syftet är att materialet ska kunna användas i historia- och svenskundervisning, men även i andra samhällsorienterande eller estetiska ämnen. Webbplatsen drivs av Stockholms stad och är ett samarbete mellan bland andra Stadsarkivet, Stadsmuseet, Medeltidsmuseet, Stadsbiblioteket och utbildningsförvaltningen i samverkan med Centrum för näringslivshistoria, Kungliga biblioteket, Riksarkivet och Spårvägsmuseet.

Stockholmskällan har sedan tidigare även belönats med The heritage in motion award

Malin Niklasson

Ansvarig för Marknad och PR
+46 762 287 384