Resurs 11 Resurs 10

Mogul och Uppsala Kommun talade UX och design på Webbdagarna

< Tillbaka

13 mars 2017

Vi är väldigt glada över publikhavet som lyssnade på Pontus Gager, Mogul och Olle Bergdahl, Uppsala Kommun på Webbdagarna.

Under rubriken: "UX & Design: Form, funktion och vision - att skapa användarnytta för alla"  talade Pontus, AD på Mogul och Olle, E-strateg på Uppsala Kommun bland annat om det är möjligt att designa för alla. Hurra

Hur kan grandiosa visioner realiseras genom att hitta balansen mellan form och funktion? Olle och Pontus besvarade denna fråga. Det handlar bl.a om att arbeta med tydliga målbilder, förstå användarnyttan med färg och form samt vikten i att ha ett väl sammansatt team. 

Som exempel berördes arbetet med Uppsala Bostadsförmedling, som hade målet att bli Sveriges första digitala bostadsförmedling. Olle och Pontus gav konkreta tips till dig som står inför ett visionsarbete och förklarade vad en visuell hierarki egentligen innebär. 

Tisdagen, 21 mars 13:10-13:40 - UX Spåret

Pontus Gager, AD på Mogul

Pontus arbetar med kunder som Uppsalahem, Axflow, Uppsala Bostadsförmedling och Kungliga Operan. Med ett brinnande intresse för form och funktion i perfekt symbios har Pontus över 15 års erfarenhet av den digitala världen. Han har jobbat med allt från UX-design och frontendeutveckling till visuell kommunikation och produktionsledning på reklambyrå, digital byrå och i statens regi.

Pontus Gager
Pontus Gager, AD på Mogul

Olle Bergdahl, E-strateg på Uppsala kommun

Olle Bergdahl är en erfaren förändringsledare med erfarenhet från både privat- och offentlig sektor. I sin roll som e-strateg vid Uppsala kommun ansvarar han för utveckling av service, välfärd och demokrati med digitalisering. Olle tror på modellen att skapa multikompetenta team som använder agila metoder för att bygga digitala tjänster baserade på användarnas behov, beteende och sammanhang.

Olle Bergdahl
Olle Bergdahl, E-strateg på Uppsala kommun

Det händer mer hos oss

Läs fler nyheter