Resurs 11 Resurs 10

Kungliga Operan är Sveriges bästa livsstilssajt

< Tillbaka

6 mars 2017

Internetworld har presenterat sin ”Topp 100 2017”. Vi är väldigt glada över att vinnaren i kategorin livsstil är Kungliga Operans nya webbplats.

Vinnaren i livsstilskategorin skulle göra vardagen och helgen lite najs. Det känns väldigt smickrande att Operan är vinnare då utmaningen bestod i att skapa en ny, modern webbplats för att attrahera nya målgrupper och ge en bredare bild av vad operan är. Kriterier som Internetworld bland annat tittade på var utvecklingskraft, innehåll, form och funktion samt mobilitet. Motiveringen lyder:

Under våren lanserade Operan en helt ny sajt som både tog ett kliv uppåt rent tekniskt och implementerade en ny grafisk profil. Det känns opera – men samtidigt väldigt tillgängligt. Och tillgängligheten genomsyrar både surfupplevelsen och innehållet. Du kan både boka biljetter och läsa om vad som spelas, och få tips om hur det funkar praktiskt när du kommer till en föreställning. (Ett litet minus är att vitt på svart må vara snyggt och moody, men kanske inte alltid så lättläst.)

Tillsammans med Operan la vi stort fokus på design, typografi och bildmaterial - detta för att webbplatsen skulle få samma känsla som Operans övriga uttryck. Designen togs fram i samarbetade med Stockholm Graphics som ligger bakom Operans grafiska profil och övrigt material.

Kungliga Operans webbsida i mobilen

För Mogul är utmärkelsen ett fint bevis på ett utvecklande och roligt arbete som pågått under flera års tid. Vi vill att upplevelsen börjar på skärmen, vi ser webben som en fantastisk möjlighet för Operan att uppfylla sitt övergripande uppdrag: att sprida opera- och balettkonst i Sverige.

Läs mer om vårt uppdrag med Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges bästa livsstilssajt

Det händer mer hos oss

Läs fler nyheter