Resurs 11 Resurs 10

Westermos nya webbplats är lanserad

< Tillbaka

29 juni 2017

Westermo hade ett stort behov av en ny modern framtidssäkrad teknisk webblösning som skulle stödja deras behov. En satsning på SEO-arbetet och kommande digital marknadsföring stod också på önskelistan. 29 juni lanserades den nya webbplatsen!

Sommaren 2016 kontaktade Westermo oss, de sökte en ny digital partner. Vi på Mogul tyckte att vi var helt rätt partner för Westermo och vi började tidigt tala om att digitalt stödja Westermos försäljning. I december 2016 startade vi med en förstudie där vi tog utgångspunkt i Westermos kunders behov, deras affärs-och verksamhetsbehov, varumärke, design och teknisk lösning. Westermo.com screenMålet var att ha sajten färdig redan i mitten på maj och därför enades vi om att fokusera på en MVP (Minimum Viable Product), vilket kan översättas till ”minsta möjliga lanserbara produkt" på svenska. Första versionen innehåller endast .com sajten, resterande sajter för övriga länder lanseras under hösten 2017.

”Det känns otroligt kul att få jobba med Mogul och tillsammans skapa en lösning för att fler ska få höra om Westermo och hur vi kan bidra med robust och pålitlig datakommunikation till industri och infrastruktur.”
Magnus Jansson, Market Communications Manager, Westermo


För Westermos nya webbplats var följande delar viktiga:

  • Fokus på SEO
  • En responsiv sajt
  • Ny teknisk plattform (Sitecore var ett ingångsvärde)
  • Förbered för att mäta och analysera användarbeteendet för kommande optimering och personalisering
  • Bättre och ökad kunddialog
  • En riktigt bra och relevant produktpresentation
  • Bättre industri -och lösningssidor
  • En helt ny digital grafisk profil baserad på Westermos varumärkeskommunikation

RESULTATET

Tillsammans med Westermo har Mogul skapat en helt ny digital plattform som ger Westermo nya möjligheter att kunna arbeta med SEO och att arbeta med fortsatt optimering och vidareutveckling utifrån användarbeteende och uppföljning av KPIer. Westermo.com har en helt ny grafisk form, samt förbättrade nyckelfunktioner. Filtrering av produktsortimentetDet resulterade i en mer personlig webbplats, med en ny grafisk profil som stödjer mobila enheter och som har ett snyggt, enkelt och responsivt produktfilter. Stort fokus har lagts på att organisera visningen av produkterna, för en enklare och tydligare användarupplevelse.

 Vyn hur kontaktpersonen på Westermo visas

Varje sida har en utvald kontaktperson som är specialist inom området, så att besökaren på ett enkelt sätt kan kontakta rätt person. Genom det så blir sidan mer personlig och ökar dialogen med besökaren. Det ska även vara enkelt för besökaren att kunna genomföra CTA (call to action).

Webbplatsen är även SEO-anpassad samt kopplad till Google Analytics. Till hösten påbörjas även ett analys och optimeringsprojekt. Eventuella ändringar på webbplatsen kommer att baseras på data från användarbeteendet, något vi ser fram mot att analysera!


Besök Westermos webbplats


Niklas Annerborn:
Verksamhetsutveckling & UX
Elena Demirtzoglu: Projektledare
Oskar Schölander: 
AD & gränssnittsutvecklare
Bonny Nilsson: 
Tech lead & backendutvecklare
Zarko Dalic Lindkvist: Webbanalys
Madeleine Fange: 
Kundansvarig 

Hur fick Mogul det prestigefyllda uppdraget och hur arbetade vi tillsammans med Westermo?

Läs Om Uppdraget: Westermo.com

Elena Siroiney

Projektledare
+46 723 872 049

Står du inför en liknande utmaning?

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta oss