Porsche Sverige

Snabb, användarvänlig och SEO-optimerad webblösning. Det är resultatet av Porsche Sveriges samarbete med Mogul.

När Porsche Sverige planerade att göra om sin externa webbplats var det viktigt att företagets redaktörer och dess återförsäljare skulle få möjlighet att hantera sajten själva. De var ute efter en modern, användarvänlig lösning som dessutom klarar att följa Porsches internationella riktlinjer för design och innehåll.

Utöver användarvänlighet och anpassningen till Porsches nya design- och innehållsriktlinjer innefattade även uppdraget, förutom själva plattformen, överflyttning av innehåll samt bildredigering och utbildning i det nya systemet. Valet föll på Mogul.

– Vi byggde upp sajten i ett content management-system som möjliggjorde för Porsche Sverige att ha undersajter för sina Service Centers på samma system och domän som deras huvudsajt. Det leder både till lägre kostnader för licenser och förvaltning och till att kunden själv kan hantera innehållet. Dessutom är den nya webbplatsen byggd på HTML 5, vilket gör den enkel att underhålla och bygga ut med tiden. Den kan dessutom visas på alla datorer, surfplattor och mobiltelefoner, säger Stefan Olofsson, projektledare på Mogul.

Under projektet, som påbörjades i november 2011 och slutlevererades i april 2012, har Mogul också gjort tekniska förbättringar för att öka sajtens hastighet och prestanda. Moguls produkt, SEO Manager för EPiServer, används för att öka Porsches ranking och position i sökmotorer. 


Om Porsche Sverige 

Porsche Sverige är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB och ansvarar för import, distribution och marknadsföring av Porsche i Sverige.