Moguls HR-Manager: Helen Karlsson

Mogul och vår ledningsgrupp fick en rejäl boost när Helen Karlsson började som HR-Manager på Mogul. Hon kommer senast från Enghouse Interactive, ett telekombolag med kanadensisk ägare, där hon var HR Manager Nordic.

Välkommen Helen!

– Tack! Jag känner mig verkligen välkommen! Jag fick en mycket bra känsla för Mogul redan under rekryteringsprocessen. Allt från själva processen och vd:n Jocke [Dahlgren] och alla andra som jag fick träffa till de fräscha lokalerna och det schyssta läget. Allt bara stämde.

Någon karriärshöjdpunkt?

– På en tidigare arbetsplats placerade vi oss väldigt bra i en tävling om ”bästa arbetsplatsen”, men jag tror det allra bästa ligger framför mig och oss. Jag är här för att tillföra nytta och positiva förändringar, inte för att vara en passiv förvaltare.

Så, vad är det som utmärker en riktigt bra arbetsplats?

– Själva fundamenten är en god kommunikation och ett bra ledarskap. Men det finns mycket mer också, högt och lågt, och jag vill att alla anställda ska vara med och bidra till detta, att vilja ge lite ”extra”.

Om du inte hade specialiserat dig på HR inom IT-branschen, vad hade du gjort då?

– Bra fråga. Hade kanske satsat på idrotten, att leda ett lag med tydligt resultatfokus. Min dotter spelar innebandy så kanske något åt det hållet. Men det skulle inte behövt vara innebandy heller, jag har själv spelat i princip varenda sport under min uppväxt: förutom innebandy så har jag spelat fotboll, volleyboll, simning… You name it. Men nu är jag här och jag ser fram emot vår resa tillsammans!