Mogul

Intervju med Andreas Wickman

En konsultchefs vardag

Mogul har sedan flera år ett samarbete med Nackademin. Förutom att samarbetet ger oss möjlighet att påverka stuenternas vardag och utbildning, ser vi också en kanal för LIA praktik, rekrytering och ett sätt att marknadsföra oss. Nackademin träffade en av våra medarbetare på Mogul för att prata mer om hur du gör karriär inom IT-branschen. Här kan du läsa hela intervjun med Andreas Wickman, konsultchef på Mogul.

Berätta lite kort om dig själv!
Jag heter Andreas Wickman och jag har en ganska lång bakgrund inom teknik. Jag utvecklade mitt teknik- och dataintresse när jag gick på högstadiet. Det var ganska tidigt då - idag är det väl ganska sent. Så jag visste väl ganska tidigt att jag skulle jobba med datorer. Jag har egentligen inte utbildat mig inom renodlad programmering, utan inom ett område som heter kognitionsvetenskap. Det är en blandning av lite olika saker - psykologi, filosofi och förstås en hel det datalogi och artificiell intelligens. 

Hur tog det här dig till Mogul och vad gör du här?
När jag skulle börja jobba så tänkte jag att jag egentligen skulle jobba på ett stort företag, där jag kunde lära mig av de lite mer erfarna. Jag var på intervju på några olika ställen, men sen var jag också på ett ställe som heter Base8. De satt faktiskt precis dörr i dörr med där Mogul ligger idag. På Base8 var det bara fyra anställda innan mig och de var lite nya, coola och roliga. Det kändes bra redan på första intervjun, där jag också fick göra ett programmeringsprov, helt oförberett. Men det gick bra - så då började jag jobba där. Base8 är ju ett helt annat bolag idag och är ett av de bolagen som har ingått i Mogul. 

Så du har gjort din karriär på Mogul. Vad jobbar du med idag?
Jag är konsultchef för utvecklarna i Stockholm och Uppsala.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet? 
Jag har ju medarbetaransvar. Det innebär att jag, förutom att se till att alla har datorer och att de får sina löner utbetalda, har hand om kompetensutveckling och andra bitar som ligger i det ansvaret. Det handlar också mycket om att vi ska se till att vi har jobb åt alla, så kallat bemanning och beläggning. Eftersom vi är konsulter så är det viktigt. Det blir mycket sånt jobb, att hitta vem som ska jobba med vad. Det gör jag inte bara för Stockholmsområdet, utan också för Belgrad, där Mogul också har ett kontor.

Beskriv Mogul för någon som inte känner till er!
Mogul är en digital byrå som hjälper kunden från ax till limpa. Vi lägger tyngdpunkten på det tidiga arbetet - vi kommer in tidigt tillsammans med kunden och hjälper till med kravsammanställning, gärna förstudier, designarbete och interaktionsdesign. Sen jobbar vi såklart också mycket med implementation, förvaltning och optimering av applikationer och webbplatser. Framför allt bygger vi publik webb, intranät och e-handel. Våra kunder är oftast marknadsavdelningen eller kommunikationsavdelningen på företag.

I ditt jobb idag - hur mycket programmerar du?
Mer än vad jag borde! Det är någonting varje vecka, som jag hoppar in på. Jag försöker att det ska bli mindre.

Du har gjort dina programmeringstimmar? 
Nja, det är ju jätteroligt att programmera. Men mina övriga arbetsuppgifter är ibland viktigare för företaget. Om jag inte gör dem snabbt så kostar det mycket pengar för oss. Men yes, jag programmerar fortfarande.

Du sitter med i en ledningsgrupp på Nackademin. Har du lust att berätta lite om varför ni är engagerade i utbildningarna?
Jag sitter med i Java-utbildningen på Nackademin. Sen är vi på Mogul också engagerade i SharePoint- och EPiServer-utbildningarna. För oss är det framför allt viktigt att vi har en bra kanal för rekrytering av juniorer. Det också ett sätt att marknadsföra oss – plus att är det väldigt roligt att sitta i en ledningsgrupp, också.

Hur ser möjligheterna ut att göra internkarriär på Mogul?
Vi använder någonting som vi kallar konsulttrappan, som jag använder både vid utvecklingssamtal, kompetensutveckling och rekrytering. Den visar lite hur vi ser på karriär inom företaget. 
Alla de här rollerna bygger på varandra. Studenterna på Nackademin kommer in som praktikanter. En del som vi anställer börjar som avdelningsutvecklare. De är inte riktigt vana vid att ha så mycket ansvarsområden som man har som konsult. Som konsult måste du kunna föra dialog med kunden, reda ut olika saker. Du måste själv ha en känsla för hur du organiserar ditt arbete, så att du inte fastnar i någon fas och väntar på någon annan. Sitter du på en avdelning är det kanske ingen katastrof om det går en halv dag då du väntar på någon annan, men vi behöver debitera all tid vi lägger ned på någonting. Det är alltså en ganska social sida vi kräver och behöver av de personer som arbetar som konsulter hos oss. När vi rekryterar så är den kommunikativa sidan nästan viktigare än teknikbiten.

Hur upplever ni att praktikanter som ni tar in är förberedda för konsultyrket?
Det är lite varierande var utmaningarna finns. Det är ofta väldigt olika bland de olika personerna som praktiserar här. Det som har varit en utmaning är i de fall där praktikanterna är väldigt unga. Då har man haft en sämre känsla för arbetstid och har varit borta mycket, utan att meddela sig. Man har ingen arbetsrutin. Vi märker också att en del inte har någon bakgrund inom programmering innan de börjar en utbildning inom det och då ligger utmaningen mycket i att man saknar de små byggstenarna. Man har inte så många programmeringstimmar i ryggen. Det betyder att man ganska snabbt har blivit någon som ska bygga flygplan och har koll på vingar och cockpit, men som saknar kunskap om muttrar och skruvar. Det kan vara en stor utmaning. Det är ju inte enbart programmeringskunskaper vi bedömer, utan även hur kommunikativ man är och vilken helhetsförståelse man har för verksamheten och hur vi jobbar med våra kunder. Styrkor och svagheter, helt enkelt.

Hur bemöter ni på Mogul en student som har koll på de större dragen och saknar de mindre byggstenarna, men som ändå har ett driv i sig som ni vill satsa på?
När man gör praktik här så har man en handledare och man har också löpande coachning. Däremot så är det ju så att vi är konsulter, vilket innebär att tiden för de som coachar är väldigt efterfrågad. När vi tog in praktikanter nu senast fick de möjlighet att jobba med riktiga projekt i riktiga projektteam, med utveckling, förvaltning och support.

Hur ser kompetensbehovet ut i branschen i stort?
För vår del så har vi ett växande behov inom EPiServer och det gäller över huvudtaget inom branschen. EPiServer har en bra ställning på marknaden. Det generella läget för Javautvecklare är väldigt bra och det kommer det att fortsätta vara ett bra tag framöver. SharePoint är inne i ett tekniksskifte, vilket kommer att innebära att man utvecklar SharePoint för SharePoint på ett annat sätt snart. Det vet vi inte riktigt än hur det kommer att slå. Det kan leda till prispress och högre konkurrens, men också många nya möjligheter. Svårt att veta!

Om man vill få in en fot i programmeringsbranschen i stort - vad ska man tänka på?
Det vi tittar på när vi rekryterar som man kan tänka på och påverka själv, är att man ska kunna förklara tekniska saker med ett icke-tekniskt språk. Det är jätteviktigt, överallt. Man ska också ha rutin på att planera sitt arbete och sin dag. En sista sak: man behöver vara en person som kan bidra med energi till sina kollegor. Om man ska vara en uppskattad medarbetare så är det inte bara den tekniska kompetensen som värderas, utan man är också med och bidrar till den gemensamma kulturen.

Har du något tips till någon som funderar på att börja plugga en programmeringsutbildning?
Det är såklart olika för olika utbildningar, men om man pratar om EPiServer så handlar det mycket om webbplatser. Då är man inne i byråvärlden, med mycket kommunikation, snabba projekt och nya människor. Ett tips är att fundera igenom: ”passar det mig?”. Om man läser en javautbildning och kommer att jobba som konsult, så kommer man väldigt sannolikt att sitta ute och jobba hos kund. Det kan man ju också fundera över, för det kan innebära att man ett år jobbar på ett ställe och man kanske inte helt kan styra över exakt var arbetsplatsen är. Man kommer att jobba nära IT- och teknikavdelningar som javautvecklare. Samma sak där: fundera och studera vilka arbetsplatser du kommer ut på och tänk över om det skulle passa dig.

Hur maximerar man sin studietid?
Om man inte har programmerat innan utbildningen - försök att få så många programmeringstimmar som möjligt. Hitta någonting roligt att göra, det är strunt samma om det har med utbildningen att göra eller vilket språk man använder. Se bara till att lägga ner så många timmar som möjligt på programmering! 
Om man redan kan programmering - då kan man fokusera på att lära sig att ta till sig metoder som finns och som man kommer att möta i det här arbetet.

Vad är det som är så roligt med programmering?
Det som är så roligt i vår värld är att teknik möter det icke-tekniska. Det finns en väldigt tydlig kedja däremellan. Det finns en stark koppling mellan teknik och ”den vanliga världen”, som är väldigt rolig. Bygger man en publik webb så kan man ju visa sina nära och kära vad det är man har gjort. Det är svårare om man bygger ett verksamhetssystem nere i någon källare på en bank blir det svårare - och även om man skulle visa det så skulle ingen förstå vad det var.

Behöver man vara kreativ för att hålla på med programmering?
Alltid! Vi brukar ha lite spännande frågor för att testa detta när vi ska anställa någon, typ: ”Om du fick ett team på fem utvecklare i tre månader, vad skulle du göra?”. En del kan inte komma på någonting och andra kommer med tio olika förslag på vad de skulle göra. Det finns inga rätta svar, utan det är bara roligt att höra hur folk resonerar.

Om du tittar tillbaka på din egen karriär, finns det något skeende eller val du har gjort som har varit avgörande för där du är idag?
När jag väl började här, på Base8, då var vi så få och då fick jag en arkitektroll direkt. Det har jag inte behövt ta något beslut kring. Däremot så stod jag inför ett val för några år sedan: om jag skulle fortsätta jobba som specialist eller gå in mot en ledarskapsroll. Då valde jag att gå mot ledarskapsbiten och det var jag osäker kring. Jag känner fortfarande att jag har min bas som utvecklare i specialistrollen - även fast jag trivs väldigt bra där jag är idag! Det vare ett mycket bra val.

Vad inspirerar dig?
Många saker! Varje dag när jag går till jobbet känner jag att jag har en mängd lagom stora utmaningar att ta mig an. Det tycker jag är viktigt. Det är väldigt inspirerande att man kan diskutera och ha en dialog med alla på Mogul. Sen så tycker jag väldigt mycket om våra lokaler och att man sitter i ett öppet kontorslandskap. Det kan man förresten också ta ställning till: jobbar man inom IT så sitter man ofta i öppna kontorslandskap. Men ja, jag tycker att det är inspirerande att jobba här på Mogul!

Har du några särskilda hemsidor du surfar på eller lyssnar du på några podcasts inom ditt område?
Haha, ja det gör jag absolut. Jag har till och med stängt av vissa sidor hemma, för att jag surfar in för mycket. Det finns en site som heter The Inquirer, som publicerar rykten och nyheter inom hårdvaruvärlden. Den är jag inne på jättemycket. I perioder har jag läst en del på ett forum som heter MacRumors, inom Applesfären. Appropå podcasts så tycker jag att iTunes U är jättebra. Där finns massor av gratisutbildningar, med videos, utbildningsmaterial och alltihop. 

Onlineutbildningar finns väldigt lättillgängligt! Vill du rekommendera någonting?
Jag rekommenderar att man ger sig in i IT-industrin! Den har många väldigt trevliga ingredienser: man får vara kreativ i sin vardag, det är ganska välbetalt och man hänger med i sin samtid.


Tre snabba jobbsökartips från Helen Karlsson, HR Manager på Mogul:

• Branschen snurrar fort idag – visa att du är nyfiken, våga utmana och vara nyskapande
• Mogul jobbar för att vara en trusted advisor – se till att få fram varför du är det i din ansökan
• Visa att du inte bara är kompetent, utan att du vill ÄNNU mer. Visa att du verkligen vill börja jobba här!