Mogul
Nyhet - 19 december 2016

Nu kan studenterna hantera sina boenden enklare

Då Mogul tidigare byggt Uppsalahems webbplats som blev en väldigt lyckad webbplats, fick vi förtroendet att även bygga deras webbplats riktad mot studenter, Studentstaden.

Kösystem och förmedling av studentbostäder i Uppsala har tidigare administrerats av Studentstaden. Precis som Uppsalahem fick göra tidigare, skulle nu även Studentstadens kösystem och förmedling av bostäderna flyttas till Uppsala Bostadsförmedling. En stor förändring för organisationen och i och med denna förändring, skulle även deras primära målgrupp ändras att inte längre vara bostadssökande studenter. I stället blir målgruppen unga befintliga och nya hyresgäster som har stark efterfrågan på digitala friktionsfria tjänster. E-tjänster som digital kontraktsskrivning, tvättstugebokning och uthyrning av parkeringsplatser och förråd.

Projektet började med att ha några inledande möten som ledde till att två behov stod i fokus för uppdateringen av Studentstaden. Uppdraget var att behålla Studentstadens varumärke och ha en egen webbplats med uppdaterad design, samt tillhandahålla minst lika bra e-tjänster som de redan erbjöd.

Eftersom Uppsalahem.se hade en katalog med hyresgästfunktioner beslutades det att Studentstaden.se skulle byggas med samma tekniska ramverk. Lösningen är byggd på ett sätt som medför starka synergier mellan Uppsalahem.se och Studentstaden.se. På så sätt kan webbredaktörerna dela innehåll smidigt mellan de två webbplatserna. All befintlig och kommande funktionalitet kommer vara tillgänglig på båda webbplatserna, vilket skapar en mycket okomplicerad drift- och förvaltningssituation.

Den nya webbplatsen lanserades samtidigt som bostadskön flyttades till Uppsala Bostadsförmedling. Befintliga kunder kunde logga in direkt och nå sina e-tjänster, då alla användarkonton behölls vid övergången.

Kort om kunden
Studentstaden ägs av Uppsalahem AB som är Uppsalas ledande bostadsbolag. Studentstaden äger 3911 studentrum och studentlägenheter och erbjuder då flest studenter tak över huvudet i Uppsala.

Fakta om projektet
Uppdrag:
Ny webbplats
Projektets omfattning: Implementering av ny design och nytt innehåll för Studentstaden, i befintligt webbramverk för Uppsalahem
Teknik: EPiServer
Webbplats: www.studentstaden.se